Волинь Новини

Побільшало важких і запущених випадків, – волинська лікарка про хворих на коронавірус

Перебіг коронавірусного захворювання змінився порівняно із квітнем та травнем: волиняни стали хворіти важче, рівень смертності підвищився.

Про це розповіла медична директорка інфекційного госпіталю Волинської обласної клінічної лікарні Наталія Скальська у сюжеті журналіста Андрія Гнатюка.

«Змінився вірус, змінилася його поведінка. Ми більше спостерігаємо захворювання у молодих, більше спостерігаємо захворювання із важким перебігом, спостерігаємо підвищення рівня смертності, більше запущених випадків», – розповіла лікарка.

«Ми переконалися остаточно: це захворювання не має нічого спільного у перебігу з респіраторними вірусами», – констатує Наталія Скальська.

Вона наголосила, що хвороба особливо небезпечна для людей із супутніми патологіями. У такому випадку, каже вона, прогноз ускладнюється.

«У хворого є більше шансів мати важкий ступінь захворювання. Якщо він має хронічні проблеми із серцево-судинною, з нирковою системою, то, швидше за все, до коронавірусної пневмонії додасться значне погіршення основного захворювання, на яке людина хворіла до того. У сукупності ці два фактори і складають поганий прогноз», – стверджує лікарка.

Також вона застерегла волинян від самолікування.

«Самолікування закінчується на таблетці панадолу і рідині, якщо у вас легка форма. А далі я не рекомендую самому підбирати симтопатичну терапію, тому що такі експерименти можуть закінчитися недобре», – зауважила Наталія Скальська.

За три місяці, відколи діє інфекційний госпіталь обласної лікарні, сюди поступило майже 250 людей. Кількість хворих в останні тижні коливається в межах 50, померло близько 30. Більше ніж 160 інфекції позбулися.

Лікарі розповідають, що витягали, здавалося б, майже безнадійних хворих, і бувало, що дуже сильні згоряли за лічені дні.

Нагадаємо, за минулу добу на Волині виявили 55 людей, інфікованих коронавірусом.

Leave a Comment