Важливо Новини

Пальчевський про мовний закон: “Потрібно будувати одну країну, а політики нас весь час ділять”

Громадський діяч Андрій Пальчевський обурився поділом українців за мовною ознакою

Як повідомляє Politeka.net, він прокоментував правомірність закону про державну мову, яку представники президента Володимира Зеленського зараз відстоюють у Конституційному суді. Андрій Пальчевський висловив свою позицію в ефірі програми “Пульс” на телеканалі “112 Україна” (щоб подивитися відео, скрольте сторінку до кінця).

“Зеленський обіцяв нам, якщо я не помиляюся, протягом деякого часу, коли він ще балотувався, що держава наша, українська Конституція, щодо мовного питання буде виглядати, як вона має виглядати. Державною мовою у нас в Україні природньо є і буде українська”, – підкреслив експерт.

Андрій Пальчевський нагадав, що Основний закон дозволяє використовувати в Україні будь-які мови:

“Ми пам’ятаємо, що російська мова має право на розвиток і так далі. І таким чином президент Зеленський, якщо він є гарантом Конституції, повинен виконувати свої зобов’язання, гарантувати нам Конституцію. А не вигадувати, як це робив Порошенко і до нього ось ці шість заходів наших султанів, які ділили Україну”.

Як зауважив Андрій Пальчевський, політики постійно намагаються посіяти ворожнечу між носіями різних мов. Він нагадав, що, незважаючи на розбіжності, у людей є важлива загальна мета.

“Нам потрібно будувати одну країну, всі мови нам однаково близькі: від білоруської, татарської, угорської, російської (страшне слово стало – всі говоримо, але страшно говорити), українського і так далі. Вони всі в наших серцях, розумієте, у нас немає ніякого поділу, а політики нас весь час ділять”, – підкреслив громадський діяч.

Андрій Пальчевський впевнений, що незабаром українці забудуть про мовні суперечки через інші проблеми:

“З цього року Україна порозумнішає. У нас є серйозні питання, які стосуються того, як нам зберегти державу, щоб не виникло “Львівської республіки”, про яку кливреты нашого колишнього кучерявого президента раптом почали говорити. Це, вибачте, що таке? Це ж пряме підбурювання до розпаду держави. Це ж дезінтеграція України”.

Leave a Comment