Новини

“Проти мене розпочато інформаційну війну”: в.о. міністра освіти Шкарлет прокоментував усі звинувачення

Виконувач обов’язків міністра освіти та науки Сергій Шкарлет заявив, що проти нього розгорнули інформаційну війну із “пікетами, перфомансами та флешмобами на телебаченні”. Шкарлет запевнив, що плагіату не допускав, джипа не купував, і “корисних” реформ “загальмовувати” не збирався.

Про це йдеться у його листі до Українського Католицького Університету, пише ТСН.

“Я ніколи не допускав плагіату або випадків академічної недоброчесності. Вважав і вважаю, що будь-хто, якщо він (чи вона) працює недоброчесно – не має права займатися наукою і називати себе науковцем”, – запевнив т.в.о. міністра МОН.

За його словами, розміщені у Мережі матеріали щодо ймовірного плагіату в його наукових роботах – сфальсифіковані. Також посадовець наголосив, що, перед висуненням будь-яких звинувачень, варто дочекатися результатів розслідування, яке нині триває у Чернігівській політехніці.

“Перевірка триває вже більше трьох тижнів, і я сподіваюся, що у найближчі дні будуть оприлюднені її результати”, – додав Шкарлет.

Він також прокоментував звинувачення у придбанні джипа вартістю 60 тисяч доларів за університетські кошти.

“Це не джип, а пікап, його придбав університет (який є бюджетною установою) на підставі відповідного бюджетного призначення, згідно дозволу регіонального органу Державної казначейської служби. Причому – за зовсім іншу суму (я не розумію: чому окремі так звані “експерти” оперують доларами?). І придбав не для ректора, а для технічних кафедр, на яких викладаються дисципліни з геодезії, землевпорядкування та кадастру”, – запевнив виконувач обов’язків міністра освіти та науки.

Посадовець також заявив, що буде підтримувати та продовжувати усі “корисні” освітні реформи, оскільки не є їхнім “супротивником”. Він додав, що у перший робочий день на посаді т.в.о. міністра МОН запросив усіх ексміністрів освіти і науки увійти до складу колегії Міністерства.

“Усі колишні міністри зможуть “контролювати” мою політику”, – додав Шкарлет.

Leave a Comment