Новини

Зеленському виписали два адмінпротоколи

Як стало відомо, президент України Володимир Зеленський здійснив придбання і продаж облігацій внутрішньої державної позики на загальну суму понад 50 прожиткових мінімумів і не подав до Реєстру декларацій повідомлення про суттєві зміни в майновому стані протягом 10 днів, повідомили в Національному агентстві з питань запобігання корупції.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виписало президенту України Володимирові Зеленському два адміністративні протоколи за несвоєчасне подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

Про це 7 липня повідомила пресслужба НАЗК на своїй сторінці у Facebook.

“Після вступу на посаду президента України Зеленський здійснив купівлю та продаж облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП). Загальна вартість придбаних та проданих боргових цінних паперів перевищувала 50 прожиткових мінімумів. Таким чином, Зеленський мав подати до Реєстру декларацій повідомлення про суттєві зміни в майновому стані протягом 10 днів із часу купівлі та продажу ОВДП. Такого повідомлення до реєстру не надійшло”, – ідеться в заяві.

Протоколи про адміністративне правопорушення склав і вручив Зеленському особисто голова НАЗК Олександр Новіков, зазначили в НАЗК.

“Рівність громадян перед законом є базовим принципом, закладеним у Конституції України, й основною засадою діяльності НАЗК. Незважаючи на посаду, матеріальний стан і соціальне положення, усі громадяни мають слідувати законам України”, – заявили у відомстві.

Матеріали передадуть у суд, запевнили у відомстві.

До слова, Зеленський самостійно поінформував НАЗК про те, що став порушником законодавства.

Декларацію про майновий стан своєї сім’ї за 2019 рік президент України подав 30 травня. Доходи Зеленського та його дружини Олени минулого року становили, згідно з декларацією, 28 602 468 грн.

Leave a Comment