Новини

«Умови, в яких здавали ЗНО, досить жорсткі»: студенти звернулися до Зеленського

Як стало відмоо, напередодні на сайті президента з’явилася петиція щодо зменшення прохідних балів цьогорічних ЗНО 2020 (ЄВІ та ЄФВВ) для вступу в магістратуру.

Студенти-правники, які зареєстрували петицію, запевняють:

Коронавірусна пандемія змінила суспільні процеси та життя людей в цілому. В березні цього року, студентство перейшло на дистанційну форму навчання. Ці зміни торкнулися значним чином випускників, котрі вимушені були готуватися в умовах максимальної завантаженості. Умови в яких ми здавали ЗНО досить жорсткі!

Студенти нарікають на сильну задуху, пов’язану із масковим режимом та спеку в аудиторіях, що вплинуло на мозкову активність. До того ж, рівень складності цьогорічних тестів ЗНО дуже високий та не відповідає  рівню знань студентів:

4 роки вивчають більше теоретичних аспектів, а на ЗНО зіткнулись з питаннями, які можуть розуміти і вирішувати практики зі стажем!

Тепер про помилки – це окрема історія, бо помилки в словах, так звані граматичні помилки. Нас як студентів навчали, і говорили, що від нашого рішення надалі може залежати доля людини, щоб ми не допускали помилок, але тести ЗНО мають величезну кількість помилок, – йдеться у петиції.

Так, студенти-правники просять президента Володимира Зеленського вплинути на Міністерство Освіти та Науки України та Український Центр Оцінювання Якості Освіти, аби знизити цьогорічні прохідні (порогові) бали для вступників на магістратуру.  Та пропонують можливі порогові бали :

  • ЄВІ з англійської мови на рівні 8 (вісім балів);
  • ЄФВВ з права на рівні 20 (двадцять балів з зарахуванням дискваліфікованих питань) у зв’язку зі складністю тестів;
  • ЄФВВ із ТЗНПК на рівні 10 (десять балів з зарахуванням дискваліфікованих питань).

Між тим, студенти просять провести додаткову сесію ЗНО для студентів правників, ініціювати перевірку, щодо помилок і рівня складності тестів, і фактичного часу на нього та покарати  осіб, які допустили до друку тести з помилками, бо на такому рівні недопустимо друкувати таку кількість помилок.

Leave a Comment