Волинь Новини

Конфлікт біля озера на Волині- розповіли вражаючі деталі

Підприємець із Торчина Руслан Шепелюк, який із друзями приїхав у неділю, 5 липня, на озеро в селі Холопичі Локачинського району, виклав свою версію конфлікту між приїжджими і місцевими відпочивальниками.

Чоловік описав інцидент на своїй сторінці у фейсбуці.

Поважаючи право на оприлюднення позицій обидвох сторін конфлікту, редакція «Волині» друкує допис Руслана Шепелюка з незначними скороченнями. У ньому ми розставили розділові знаки.

«Я з своїми друзями, кумами, дружиною, дітьми і батьками поїхали на озеро в Холопичі з моторним човном на чотирьох авто. Три авто ми залишили перед шлагбаумом, бо бачили, що так зробили всі, а бусом з човном ми заїхали під пляж, щоб спустити човна на воду», – пояснює підприємець.

Нагадаємо, місцева жителька Мар’яна Дишко писала, що мешканці Торчина приїхали на громадський пляж Холопичівського заказника з моторним човном, зламавши шлагбаум з написом «в‘їзд заборонено», встановлений жителями Холопичівської громади.

За її словами, на зауваження відпочивальників припинити їхати на пляж по людських покривалах приїжджі не реагували. Авторка викликала поліцію, на що ці невідомі, як вона стверджує, сказали: «Локачинські їдуть, то ми парішаєм». Далі, за словами Мар’яна Дишко, приїжджі почали бійку, внаслідок якої дісталося і відпочивальникам, і приїжджим. А слідчий Локачинського відділу поліції, який наступного дня проводив перевірку за заявами приїжджих, нібито сказав, що хуліганством демонстрацію статевих органів, лайку, бійку не розглядають, адже один із приїжджих «просто хотів зняти шорти, а знялися труси», і не було умислу показати свій член і трясти ним і казати «будете у мене сос***».

Руслан Шепелюк стверджує інше: «Коли ми під’їхали до пляжу, то до нас підійшов старший чоловік і сказав, щоб ми забиралися звідти, на що я йому відповів що я вважаю, що перебуваю там на цілком законних підставах, а якщо хтось вважає інакше, то нехай викличе поліцію, яка з усім розбереться. Він відповів: «Зараз підтягнуться наші хлопці, і поліцію будете викликати ви».

За декілька хвилин до нас в кількості семи осіб разом з моїми батьками підійшли десь п’ятнадцять молодиків на чолі з тим старшим, який, як потім виявилось, являється сільським старостою, і ще одним чоловіком неслов’янської національності, який розмовляв російською мовою і був добряче напідпитку. Вони обступили нас і притиснули до буса, напевно, щоб не було можливості втекти.

Цей чоловік нецензурно виражався в нашу сторону і в сторону моїх батьків та почав мене шарпати і наніс мені удар кулаком під праве око. Я закрив лице руками і рвонув за бус де побачив, як збили з ніг Васюру і Козіцького і просто копали ногами, допоки не вдоволились. В цей час підійшли наші дружини та діти і почали галасувати та розбороняти і бійка закінчилась.

«Все це місцеві знімали на телефони, але виклали в свою розповідь тільки те, що не компрометує їх».

Все це місцеві знімали на телефони, але виклали в свою розповідь тільки те, що не компрометує їх.

Я запитав сільського старосту, чому він як представник влади одразу не викликав поліцію, а організував бійку, на що він відповів, що вони вирішили розібратись з нами так.

Далі він сказав, щоб ми забирались звідти, бо вже отримали своє і можемо спокійно їхати. На що я відповів, що ми, звичайно ж, поїдемо після того, як приїде поліція, все зафіксує і відбере відповідні заяви.

Коли ж приїхала поліція, то всі місцеві «герої» залізли у воду в надії, що їх ніхто не знайде і вони уникнуть покарання. І зараз не з’являються в поліцію для дачі показів. А ми поїхали в Локачі писати відповідні заяви і знімати побої».

Нагадаємо, уранці 7 липня пресслужба поліції Волині заявила, що «поліція неупереджено і всебічно вивчить усі обставини справи, опитає всі сторони, винні будуть притягнуті до відповідальності, у тому числі, якщо підтвеКрдиться, що представник місцевої поліції приймав одну зі сторін конфлікту».

Leave a Comment