Новини

Україна боляче поплатилася за асоціацію з ЄС, розкрили деталі: «Ми для них сировинний придаток»

Україна за шість років перетворилася на сировинний придаток Європи і практично повністю зруйнувала свою промисловість

Як повідомляє Politeka.net, про це у новому випуску програми «Недобрий вечір» розповів її ведучий Ігор Лесєв. Він висловився про наслідки торговельної асоціації з Євросоюзом, яку шість років тому підписав тодішній президент України Петро Порошенко.

«За ці 6 років наш експорт до Євросоюзу збільшився майже на 3 мільярди доларів. Але за ці ж 6 років ми втратили експортний ринок в країни СНД на майже 20 мільярдів доларів», – навів цифри ведучий.

Він також уточнив, що ще одна велика проблема полягає в тому, що в СНД Україна відправляла продукцію машинобудування з доданою вартістю, у той час як в Європу йде зерно, метал, руда.

«За ці роки у нас відбулося кратне обвалення промисловості у всіх секторах. Абсолютно у всіх. Верстатобудування, сільгоспмашинобудування, вагонобудування – ось абсолютно все. А це ще й втрата унікальних робочих місць», – підкреслив Лесєв.

Він також звернув увагу на те, як яро ЄС відстоює свої інтереси в цій угоді, при цьому не даючи Україні і шансу заїкнутися про своїх.

«Україна не розглядається в Брюсселі як потенційний член Євросоюзу. Ми для них за цією угодою просто сировинний придаток», – упевнений журналіст.

 

Leave a Comment