Важливо Волинь Новини

Люди Портнова та ексрегіонали: хто увійшов в політсилу «За майбутнє» Ігоря Палиці

Депутатську групу “За майбутнє” створили у Верховній Раді України 9-го скликання 29 серпня 2019 року. Тоді до неї увійшли 23 народні депутати-мажоритарники, котрі були представниками різних політичних сил – від ексрегіоналів, членів партій “Відродження”, УКРОП та “Наш край” до колишніх БППшників і “нарфронтівців”.

Більшість із них є фігурантами антикорупційних розслідувань. Співголовами депутатської групи обрали нардепа-мажоритарника зі Львівщини, очільника УКРОПу Тараса Батенка та мажоритарника з Хмельниччини, ексголову партії “Відродження” Віктора Бондаря, – передає рух “Чесно“.

Спочатку, ще в серпні 2019 року у Верховній Раді утворилася депутатська група «За майбутнє». До неї увійшли нардепи-мажоритарники на чолі з колишнім керівником партії «Відродження», в політраді якої був Коломойський, Віктор Бондар. Більшість нардепів були фігурантами корупційних скандалів, через що групу за очі прозвали «За Майбах». А в травні 2020 року депутати групи заявили про створення однойменної партії, яку очолив близький до Коломойського нардеп від Луцька Ігор Палиця. Партію створили, перейменувавши «Україну Майбутнього».

Останню створював давній соратник олігарха, нинішній глава Дніпропетровської обласної ради, який балотувався за списками «Відродження», Святослав Олійник. Ще одним керівником «УМ» був Станіслав Нікітін. Цікава ця особистість тим, що він захищав у суді одіозного екс-главу адміністрації Януковича Андрія Портнова. Ще одним захисником Портнова був Сергій Демченко, який також перебував в «Україні Майбутнього». Мабуть, це пов’язано з тим, що лідер «УМ» Олійник ще в бувши нардепом від «Батьківщини» входив до неформальної групи Андрія Портнова.

Залишився «регіональний» слід і в керівництві «За майбутнього». До політради партії увійшов Денис Борисенко, який був помічником нардепа від «Партії Регіонів», а пізніше одним з лідерів так званої «Новоросії» Олега Царьова.

Таким чином, зібравши «стару гвардію» режиму Януковича і підконтрольних політиків, заочним лідером новоствореної партії експерти називають саме Ігоря, але не Палицю, а Ігоря Коломойського. Скоріш за все, новий проект буде намагатися завоювати позиції в місцевих радах по Україні, що, безсумнівно, допоможе Коломойському зміцнити свою бізнес-імперію за рахунок держави, як він це робив неодноразово.

Leave a Comment