Новини

Що таке 200 грн? Та це ніщо, – Охріменко про зростання мінімальної зарплати

Як стало відомо, експерт  Олександр Охріменко сумнівається, що з 1 січня 2021 року відбудеться чергове підвищення

Коли підвищення мінімальної зарплати сягне 5 тисяч гривень, цього ніхто не помітить, оскільки зростання становитиме трохи більше 200 грн.

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проєкту “Чудова четвірка” на телеканалі ZIK під час включення заявив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

Експерт, коментуючи інформацію про підвищення мінімальної зарплати у три етапи, зауважив, що, коли підвищення сягне 5 тисяч гривень, цього ніхто не помітить.

“Щоб ви зрозуміли, там буде 237 грн зростання. Ви ж самі розумієте, що таке 200 грн? Та це ніщо. Ніхто не побачить – ви не побачите у вашій зарплаті, бізнес не побачить, ніхто. 200 грн – це не гроші. А ось що стосується тієї тисячі, яку обіцяють з 1 січня 2021 року, у мене є сумніви, чи буде ця тисяча. Ви ж розумієте, зараз до 5 тисяч піднімуть – вибори… А потім місцеві вибори пройдуть, і потім скажуть – є об’єктивні причини, коронавірус, не можна піднімати, давайте перенесемо 6 тисяч на 1 березня 2021-го, а потім можна і на 1 липня“, – каже Олександр Охріменко.

Експерт прогнозує, що підвищення мінімальної зарплати однозначно відіб’ється на цінах, і це стосуватиметься насамперед великого бізнесу, а ось малий і середній бізнес, каже Олександр Охріменко, навчився обходити такі речі.

Як повідомляли, з 1 липня вчергове підвищується основний соціальний стандарт по країні – прожитковий мінімум. Так, з 1 липня по 30 листопада цього року прожитковий мінімум становитиме:

  • загальний показник на одну особу в розрахунку на місяць – 2118 грн;
  • для дітей віком до 6 років – 1859 грн;
  • для дітей віком від 6 до 18 років – 2318 грн;
  • для працездатних осіб – 2197 грн;
  • для осіб, які втратили працездатність, – 1712 грн.

Також з 1 липня в Україні зросте допомога по безробіттю, мінімальний розмір аліментів, “декретні” та інші соціальні виплати.

Leave a Comment