Волинь Новини

У Луцьку не каналізовано 70% приватного сектору. ФОТО

Близько 70% приватного сектору в обласному центрі Волині не каналізовано.

Про це йшлося у п’ятницю, 3 липня, під час круглого столу. Його організував Громадянський Рух «СВІДОМІ», засновником якого є Андрій Покровський, пише ІА «Конкурент».
Зі слів начальниці відділу екології Луцької міської ради Оксани Лисак йдеться про наступні мікрорайони: Дубнівська, Кічкарівка, Вишків, Гуща, Львівська, Вересневе.

«Для міста це грандіозна проблема», – підкреслила екологиня.

Начальниця відділу екології Луцької міської ради Оксана Лисак

Начальниця відділу екології Луцької міської ради Оксана Лисак

Зі слів чиновниці, у Рівному, Вінниці, Хмельницькому запроваджено окремо програму, яка передбачає каналізування приватного сектору на умовах співфінансування: частину оплачує місто, іншу – мешканці.

«Я про це сказала першому заступнику і вони над цим міркують», – сказала вона.

На тому, що питання каналізування міста дуже гостре, наголосила й директорка ГО «Розвиток мікрорайонів міста» Наталія Грушка.

«Для Вишкова, де я живу, це дуже велика проблема. Повірте, жити за 1-2 кілометри від очисних споруд, користуючись вигрібними ямами…Це дуже непросто», – сказала вона.

Активістка додала, що жителями мікрорайону було створено петицію до міської ради з проханням підключити Вишків до центральної каналізації.

На думку Оксани Лисак, благоустрій міста, реконструкція Театрального майдану – важливі. Але вони повинні «балансуватися» життєвими потребами міста та інфраструктурними питання.

«Найголовніше – це очисні споруди (враховуючи каналізування) та полігон поводження з відходами», – стверджує жінка.

Лисак каже, що масштаби вирішення проблеми – колосальні, оскільки вартість каналізування висока.

«Але нехай буде програма на 10 років, нехай на 5 років, але потрібно рухатися у напрямку каналізування: район за районом, вулиця за вулицею. Наскільки б непопулярними б ці заходи не були, хтось повинен почати це робити», – резюмувала Лисак.

Leave a Comment