Новини

Рятувальники попередили про грози, град та шквали

Погода у суботу, 4 липня, погіршиться. Рятувальники попереджають про грози в більшості областей України та підвищення рівня води у річках.

“4 липня в західних, північних, Вінницькій областях, вдень і на Одещині грози, вдень під час гроз в окремих районах град та шквали 15-20 м/с”, — йдеться у повідомленні Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Також рятувальники попереджають про підвищення рівня води в деяких регіонах.

Одеська область

4 липня очікується проходження максимального рівня паводкової хвилі на річці Дністер біля села Маяки в межах 160-170 см над нулем поста, внаслідок цього можливе затоплення понижених ділянок автодороги Одеса-Рені, городів та сільськогосподарських угідь в села Яськи, міста Біляївка.

Західна Україна

4 липня на річках басейнів Сяну, Дністра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.) очiкуються пiдйоми рiвнiв води на 0,2 – 1,0 м. При значних дощах можливе формування мiсцевого та схилового стоку.

Також у суботу очікується добiгання невисокої паводкової хвилi на Латорицi в створі поста Чоп з пiдвищенням рiвня води на 1,0 – 1,5 м (над рiвнем на 8 год. 3 липня) з виходом води на заплаву мiждамбового простору.

У зв’язку з очікуваними значними опадами в гiрськiй частинi, ввечерi 3 та впродовж 4-5 липня, на рiчках басейнiв Прута та Сiрету очiкується змiна гiдрологiчного режиму з пiдйомами рiвнiв води на 0,2-0,7 м. У мiсцях випадiння сильних злив можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку.

Волинська область

4-6 липня на р. Прип’ять в створі поста Річиця, при подальшому пiдйомi рiвня води з добовою iнтенсивнiстю 1-3 см за добу, можливе досягнення вiдмiтки затоплення присадибних ділянок в села Пiдгiр’я (Ратнiвський район).

За прогнозами Укргідрометцентру, 4 липня на заході України пройдуть дощі, температура вдень становитиме +23-37 градусів. У Києві хмарна погода протримається до вечора. До полудня опадів не очікується. У другій половині дня можливий дрібний дощ, який до вечора повинен закінчитися.

Leave a Comment