Новини

Масовий мор риби на Волині: збитки оцінюють у понад 8 млн грн

На Волині зафіксували масову загибель риби, попередньо – через брудну воду. Збитки оцінюють у понад 8 млн грн.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований, передає Цензор.НЕТ.

“Понад 8 мільйонів збитків нараховано через загибель риби у річці Стир. Попередньо встановлена причина – брудна вода”, – написав він.

За слова Мальованого, ще 25 червня інспектори ДЕІ спільно з Волинським рибоохоронним патрулем здійснили перевірку русла річки Стир на ділянці від села Липляни до села Княгининок. В результаті виявили мертву рибу на площі 177,5 тисяч квадратних метрів.

“Сума збитку за знищену рибу становить 653 276 гривень, а за втрату її потомства – 7 636 860 гривень”, – зазначив він.

Також він повідомив, що отриманий від Держспоживслужби звіт свідчить про те, що патологічного матеріалу збудників екто- та ендопаразитів у водоймі немає. Водночас на зябрах мертвих риб виявили густий брудно-сірий слиз. Інспектори вважають, що риба загинула через забруднення води.

“Відділ Інструментально-лабораторного контролю ДЕІ взяв зразки води на дослідження. Про результати повідомлю на своїй сторінці. Якщо якість води буде не в нормі, то інспекція нарахує додаткові збитки”, – додав глава Держекоінспекції

Масовий мор риби на Волині: збитки оцінюють у понад 8 млн грн 01Джерело: https://censor.net.ua/ua/n3205909

Leave a Comment