Важливо Новини

Якщо вам не повідомляють результати тесту на COVID-19 – пишіть особисто мені, – Ляшко

За словами головного санітарного лікаря, зараз таких ситуацій не повинно виникати

На сьогодні в Україні немає черг серед людей, які очікують на результати свого ПЛР-тесту на коронавірус, а якщо ваш тест затримують, пишіть мені напряму, запевнив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі “hromadske”, відповідаючи на скарги щодо тривалого очікування тестів.

Ляшко визнав, що були черги у Львівській області, на Волині та Закарпатті.

“Зараз таких ситуацій не повинно бути. Якщо є затримка, де по тижню, по два не дають інформації, будь ласка, пишіть мені у соцмережі, я розгляну особисто”, – заявив він.

Санлікар пояснив черги тим, що МОЗ лише “розвивало лабораторну спроможність”, тоді як була велика кількість звернень одночасно.

“У Львові привозили велику кількість від контактних, захворілих, але спроможність лабораторій була невеликою — 250-300 тестів. Зараз ми вивели її на спроможність 1,5 тисячі тестів на добу”, – розповів Віктор Ляшко.

Він уточнив, що також тести з тих регіонів, де є черги, передали до лабораторій інших регіонів, аби розвантажити їх.

“Зараз у нас з’являється певна черга тільки у Донецькій області, але ми також оперативно реагуємо. Тому якщо виникають такі випадки, це вже десь збій в нашій системі — не в лабораторній, а саме в передачі даних від лабораторії до лікаря. На це треба оперативно реагувати”, — підсумував головний санлікар.

Leave a Comment