Волинь Новини

Погуляйко незадоволений Шацькими озерами: чого чекати?

Необхідно продовжити та посилити перевірки на дотримання карантинних вимог, особливо у місцях масового відпочинку. На цьому наголосив голова ОДА Юрій Погуляйко, під час засідання ТЕБ та НС 30 червня 2020 року, – повідомляє Волинська ОДА.

Голова ОДА висловив невдоволення з приводу побаченого на Шацьких озерах, де цими вихідними він перебував з інспекцією.

Про хід перевірок на території області, зокрема, і в Шацькому районі доповів начальник Головного управління Держспоживслужби у Волинській області Богдан Лозинський:
«Упродовж 23-29 червня 2020 року в області здійснено 850 перевірок. Зокрема, спеціалістами обстежено 81 заклад громадського харчування, 424 об’єкти торгівлі продовольчими товарами та 194 – непродовольчими. Перевірено 30 агропромислових ринків, 35 перукарень та салонів краси, 42 об’єкти інших сфер надання послуг населенню. Окрім цього, 24 та 26 червня обстежено 44 пункти тестування зовнішнього незалежного оцінювання основної сесії».

Так, голова ОДА поцікавився в керівника Держспоживслужби чи були виявлені порушення у Шацькому районі.

Богдан Васильович розповів: «За фактами перевірок виявлено 214 порушень протиепідемічних вимог. На підставі зафіксованих порушень видано 194 приписи, складено 18 протоколів за невиконання приписів, з них 3 протоколи саме у Шацькому районі та винесено 2 постанови про накладання штрафу».

Загалом, з моменту запровадження карантину на Волині спеціалістами Держспоживслужби області проведено більше ніж 11 тисяч обстежень закладів, діяльність яких дозволена у період карантинних обмежень.

Однак, з огляду на епідеміологічну ситацію в області та високий рівень захворюваності на COVID-19, голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко дав доручення посилити перевірки Держспожтвслужбою, зокрема, у Шацькому районі. Адже, за словами Юрія Михайловича саме там на минулих вихідних фіксувалися масові скупчення людей, кількакілометрові автомобільні черги, високий рівень антисанітарії та нехтування всіма карантинними заходами. Це все своєю чергою може стати причиною різкого збільшення захворюваності на COVID-19.

Leave a Comment