Волинь Новини

Група Палиці стала найбільшою у парламенті

До депутатської групи долучилися ще чотири члени.

Парламент 30 червня взявся розглядати законопроєкт про гральний бізнес. Він пропонує узаконити індустрію азартних ігор у великих готелях. Ініціатива належить монобільшості, а от противники з “Батьківщини” та “Опозиційної платформи – за життя” внесли 3,5 тисячі правок. За словами голови Верховної Ради Дмитром Разумковим, їх розглядатимуть кілька днів.

Чим ще запам’ятався планарний день у Верховній Раді, йдеться в сюжеті ТСН.19:30. 

На честь Дня Конституції засідання Верховної Ради відкривали під звучання Гімну України.

А саме засідання розпочалося скандалом. Від співголови фракції ОПЗЖ Вадима Рабіновича дісталося представниці президентської політсили Галині Третьяковій. Він вимагав зняти її з посади голови комітету з питань соціальної політики. Зокрема через згадку про “якість дітей”. Цей термін Третьякова вжила понад місяць тому під час однієї з онлайн-конференцій.

“Один із лідерів вашої партії, голова профільного комітету, повідомила, що людей, які мало заробляють, треба стерилізувати. І вони не повинні мати дітей”, – зазначив Рабінович.

Водночас Третьякова розповіла, що слова про якість дітей взяла у Нобелівського лавреата у царині економіки Гері Беккера.

“Термін “якість дітей” – не мій, але за те, що я використала його в публічній сфері я прошу вибачення перед усіма українцями. Тут ідеться не про бідність і не про злидні – про що ви тут намагаєтеся маніпулювати. Тут ідеться про те, що соціальна політика має бути не від бідних до бідного, а від багатих до бідного”, – зазначила вона.

Тим часом депутатська група “Партія “За майбутнє” стає найбільшою в парламенті. Співголова групи “За майбутнє” Тарас Батенко зазначив, що її розширення зробить законотворчість ефективнішою.

“Це розширює наші можливості, наші наміри захищати інтереси конкретного виборця, бо ми всі мажоритарники, всі представляємо інтереси громад”, – зазначив Батенко.

Парламент взявся розглядати законопроєкт про гральний бізнес. Він пропонує узаконити індустрію азартних ігор у великих готелях. Ініціатива належить монобільшості, а от противники з “Батьківщини” та Опозиційної платформи “За життя” внесли 3,5 тисячі правок. Тож їх розглядатимуть кілька днів – прогнозує голова Ради. Чим іще запам`ятався пленарний день у ВР – у сюжеті.

Нові члени групи “За майбутнє” – Сергій Рудик, якого обрали представником федерації профспілок у парламенті, Ігор Молоток, Сергій Лабазюк та Антон Поляков. Вони кажуть, що їхня політсила перебуватиме в опозиції до монобільшості.

“На жаль, замість того, щоб боротися з бідністю, нам почали пояснювати, що 5 тис. грн – це не бідність. Нам почали розповідати, що треба створити хороші умови для іноземного бізнесу, а українці що, мають бути жебраками на своїй землі?” – зазначив нардеп Сергій Рудик.

Тепер у групі “За майбутнє” 23 депутати. І це більше, ніж, наприклад, у фракції партії “Голос”. Пріоритети нардепів групи “За майбутнє” – боротьба, на їхню думку, з хибною децентралізацією, правки до закону про банківську діяльність та про відкриття ринку землі.

1 коментар

Leave a Comment