Новини

Шмигаль про справи проти Порошенка: Я не щасливий від цього, але так треба

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що розслідування щодо п’ятого президента Петра Порошенка – це неприємний момент для України і шкодить її іміджу.

Про це він розповів в інтерв’ю BBC News Україна, – передає InfoResist.

“Я не щасливий від цього (розслідування проти Порошенка – ред.). В будь-якому випадку розслідування проти керівників держави, тим більше, якщо є факти на підтвердження, – це завжди дестабілізація та неприємний момент для держави”, – сказав він.

За його словами, коли є такі підозри, “це завжди засмучує”. “Але відповідальність має бути невідворотною, незалежно від рангів та посад”, – заявив прем’єр.

Прем’єр також спростував, що порушення справ проти Порошенка є політичним переслідуванням.

“Це не переслідування, але погоджуюсь, що це виглядає не дуже добре. Коли йде мова про покарання для політиків високого рівня в Україні – це псує імідж держави. Але інший бік медалі – покарання має бути невідворотнє для всіх.Чому звичайні люди мають нести відповідальність за злочини і порушення закону, а політики високого рівня можуть мати імунітет. Як би прикро це не виглядало на міжнародній арені, набагато прикрішим буде виглядати корупція, яка не карається”, – заявив глава Кабміну.

Як повідомлялося раніше, генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що через відсутність складу злочину були закриті три кримінальні справи проти експрезидента Петра Порошенка.

Leave a Comment