Новини

“Шкарлет – плагіатор”: студенти вийшли на акцію протесту проти призначення глави Міносвіти (фото)

Біля Кабінету міністрів понад 70 представників студентських організацій вимагали звільнити Сергія Шкарлета з посади в.о. міністра освіти та науки України. Нині акція протесту перемістилась і на територію Офісу президента.

Як передає кореспондент УНІАН, акція “СтопШкарлет” проходить мирно. Її учасники заявляють, що прийшли з єдиною вимогою до уряду – зняти Шкарлета з посади.

Вони вигукували: “Шкарлета геть!”, “Шкарлет нам не міністр!”. Учасники акції наголосили, що Шкарлет є “академічним плагіатором”.

Деякі з них тримають плакати з написами: “Чемодан, Шкарлет, Росія”, “Нащо читати, якщо можна списати” тощо. Студенти переконані, що Шкарлет – це людина, яка “паплюжить освіту”.

Активісти заявляють, що у Шкарлета немає чіткого бачення розвитку галузі освіти в Україні та що Шкарлет є “ідейним послідовником Дмитра Табачника (міністр освіти часів президентства Віктора Януковича – УНІАН)” і може загальмувати реформи. Водночас новий міністр має бути рушієм реформ і повинен мати позитивний та лідерський досвід, вважають вони.
t.me/novoe_vremya

Активісти заявляють, що у Шкарлета немає чіткого бачення розвитку галузі освіти в Україні / t.me/novoe_vremya

При цьому, коли на підходах до Офісу президента учасники акції протесту запалили фаєри, поліція перекрила прохід біля «Будинку з химерами».

Після перемовин поліції діалогу з організаторами студентської акції учасники зібрання погодились показати особисті речі та відкрити сумки, щоб пройти до Офісу президента. Також до учасників акції вийшов представник ОП, який попросив студентів передати йому письмове звернення щодо причин акції. Учасники акції у відповідь наголосили, що у них одна вимога, яка стосується звільнення Шкарлета.

Невдовзі поліція пропустила протестувальників на територію Офісу.

t.me/novoe_vremya

Як повідомляв УНІАН, 17 червня у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови про призначення ректора Чернігівського технологічного університету Шкарлета на посаду міністра освіти і науки (№ 3675).

18 червня народний депутат від “Слуги народу” Олександр Качура заявив, що президент Володимир Зеленський попросив фракцію “Слуга народу” підтримати кандидатуру Шкарлета на посаду міністра освіти.

19 червня Качура повідомив, що в його фракції немає голосів за призначення Шкарлета. За словами народного депутата Ірини Верещук (фракція “Слуга народу”), у членів профільного комітету ВР виникли питання щодо нібито наявності плагіату в дисертації Шкарлета і його “політичної заангажованості” через інформацію ЗМІ про те, що в минулому він нібито був членом Партії регіонів.

Leave a Comment