Важливо Волинь Новини

На Волині коронавірус продовжує поширюватися – Тетяна Щербак

На Волині немає тенденції до зниження захворюваності на коронавірус.

Про це під час брифінгу розповіла заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак.

«На Волині немає тенденції до зниження захворюваності на коронавірус. Навпаки, щоденно спостерігається перевищення норми захворювання. Показник завантаженості ліжок у медзакладах виріс з 41% до 56%, хоча рекомендовано не більше 50-ти. Показник тестування у нас становить 71,9 на 100 тисяч населення. Ратнівський, Камінь-Каширський, Ківерцівський райони і місто Нововолинськ – у лідерах за кількістю хворих. Найнижчий рівень захворюваності у Локачинському районі», – відзначила чиновниця.

Водночас Тетяна Щербак наголосила, що у Шацькому районі швидко зростає кількість хворих на коронавірус: з 15 до 66 на 100 тисяч населення. Загалом показник хворих на COVID-19 за останні 7 днів становить на Волині 46 на 100 тисяч населення.

На Волині за останню добу зафіксовано 57 нових випадків захворюванності на коронавірусну хворобу.

Серед тих, у кого виявили хворобу, – п’ятеро дітей, п’ятеро медиків, два працівники комунального підприємства електротранспорту Луцька, двоє вчителів шкіл 6 та 7 Нововолинська, працівники поліції у Нововолинську, два працівники підприємства «Горизонт» Луцького району, працівник відділу охорони Ковельської міської ради, листоноша у Маневичах.

20 осіб госпіталізовано, 37 осіб лікується амбулаторно.

Черга у лабораторному центрі наразі відсутня, – каже Тетяна Щербак.

За останню добу обстежено понад 360 осіб методом ПЛР.

 

Leave a Comment