Важливо Волинь Новини

У Луцьку від COVID-19 померла породілля з Рівненщини

В обласній клінічній лікарні у відділенні для “важких” хворих на коронавірус померла жінка із Млинівського району Рівненської області.

Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я Луцька Володимир Лотвін, – передає Суспільне.Волинь.

В управлінні розповіли: до Луцька жінка приїхала народжувати в міський клінічний пологовий будинок. Після пологів у породіллі запідозрили COVID-19.

“Була переведена в обласну клінічну лікарню. В пологовому точно вона не вмирала”, – каже Володимир Лотвін.

Як розповів головний лікар обласної клінічної лікарні, стан жінки був вкрай важкий. У реанімації породілля була два дні.

“Ми її забирали із низькою сатурацією кисню, із COVID, але на жаль вона була з досить мало вираженою супутньою патологією плюс такі психо-поведінкові розлади і тому важка була вона”, – розповів керівник медзакладу Олексадр Дудар.

Голова Підлозцівської громади Рівненської області, де проживала жінка, Микола Костюкевич на своїй фейсбук сторінці написав, що в неї окрім новонародженої дівчинки залишилося ще 4 дітей.

Згодом, як виявилось, подана інформація не відповідає дійсності. Офіційне роз’яснення було опубліковано на офіційній сторінці Луцького клінічного пологового будинку у мережі фейсбук.

Інформацію подаємо без змін.

22.06.2020 вагітна з Млинівського району була на консультації у Волинському обласному перинатальному центрі, де була оглянута лікарями(зі слів жінки). Звідки відправлена своїм транспортом у Обласну інфекційну лікарню. Там проведено рентген обстеження взято ПЛР тест на Covid-19 і з діагнозом: Вагітність 5 в 38 тижнів. Оперована матка. Двобічна пневмонія. COVID ?(під питанням) скерована в ЛКПБ.

23.06.2020 проведено кесарів розтин згідно акушерських показів. Народилася дитина у важкому стані. У зв’язку із погіршенням стану породіллі та підтвердженим діагнозом COVID-19(ПЛР позитивний)
24.06.2020 переведена у Обласну лікарню с.Боголюби згідно Наказу МОЗ України №1411 за 16.06.2020 де 28.06.2020 на превеликий жаль померла!

Дитина на даний момент знаходиться у відділенні дитячої реанімації ЛКПБ з позитивною динамікою із підтвердженим НЕГАТИВНИМ результатом на COVID-19.

 

Leave a Comment