Новини

ЄС оновив список країн, для яких з 1 липня будуть відкриті кордони – подробиці

З 1 першого липня Європейський Союз планує відкрити зовнішні кордони лише для 15 країн. України немає в оновленому списку, але її не внесли до “червоного” списку. Про це повідомив телеканал Euronews з посиланням на свої джерела у дипломатичних колах, пише “Діалоги”.

Серед країн, громадяни яких зможуть відвідувати ЄС: Чорногорія, Сербія, Грузія, Канада, Алжир, Австралія, Японія, Марокко, Нова Зеландія, Руанда, Південна Корея, Таїланд, Туніс, Уругвай, та – за умови взаємного дозволу – Китай.

У п’ятницю європейські депутати попередньо домовилися, громадяни яких країн матимуть обмежений доступ на територію Євросоюзу. Зважали, головно, на показник розповсюдження коронавірусної інфекції, який має дорівнювати або бути нижчим за середній по ЄС за останні два тижні. Цифри ж України тепер вищі. Ці дані в Євросоюзі переглядатимуть щодва тижні. Оцінюватимуть також їх достовірність та загальні тенденції розповсюдження COVID-19.

Джерела агентства також ставлять під питання відкриття кордонів з 1 липня, з огляду на те, що остаточних домовленостей не досягли вчасно, і для набрання чинності рішення повинне бути опубліковане.

Leave a Comment