Новини

Повітряні Сили ЗСУ довірять росіянам відремонтувати авіадвигуни

Українсько-російське авіаремонтне підприємство (УРАРП) перемогло державний Миколаївський авіаремонтний завод «НАРП» у тендері ЗСУ на проведення середнього ремонту 12 двигунів для військово-транспортних літаків Іл-76.

Про це повідомляє Ukrainian Military Pages.

У торгах, оголошених Командуванням Повітряних сил (з початковою вартістю 102 млн гривень) приватна фірма з російським капіталом «УРАРП» запросило 88,98 млн грн за свої послуги, а миколаївський «НАРП», що входить до складу «Укроборонпрому», – 90 млн.

5 червня Командування Повітряних Сил ЗСУ (військова частина А0215) підписало з переможцем договір. Перші чотири двигуни мають бути передані замовнику вже 15 червня, далі – щомісяця по два.

Експерти зауважують, що ДП «Миколаївський авіаремонтний завод «НАРП» чомусь неодноразово програвало Українсько-російському авіаремонтному підприємству «УРАРП» у тендерах на проведення середніх ремонтів двигунів для ЗСУ.

Водночас нагадаємо, що миколаївський «НАРП» ремонтуватиме літаки-заправники Іл-78 ВПС Пакистану, а також продовжить строк служби двох Іл-76МД ПС ЗСУ за контрактом від 20 травня 2020 року.

Leave a Comment