Новини

Більшість українців – проти співпраці з МВФ. Опитування

В Україні 61% громадян вважають, що нині співпраця з МВФ та отримування кредитів є недоцільними. Такі дані отримав Київський міжнародний інститут соціології за результатами соцопитувань.

У квітні частка людей, які вважають, що Україні потрібно брати кредити у МВФ зменшилась на 8% (у червні частка становила 24%).

У перший місяць літа кількість людей, які вважають, що з Міжнародним валютним фондом співпрацювати не потрібно, збільшилась на 15% – з 46 до 61%.

«Порівняно з квітнем частка людей, які так вважають, зменшилася на 8 відсоткових пунктів (з 32 до 24%). 61% респондентів у червні сказали, що нині краще не співпрацювати з МВФ та не отримувати нових кредитів. Порівняно із квітнем, частка людей, які так вважать, збільшилась на 15 відсоткових пунктів (с 46 до 61%)», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що інститут проводив опитування методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера. Опитування проводили з 20 по 23 червня 2020 року для дорослого населення віком 18 років і старше. До вибірки не включаються окуповані території. Під час опитування було проведено 2000 інтерв’ю, похибка не перевищує 2,2%.

Leave a Comment