Новини

“Берегти кожного українця”: Зеленський привітав громадян з Днем Конституції

Президент України опублікував своє привітання з днем ​​Конституції України. Ролик з поздоровленням він виклав у Facebook.

“Думаю, саме сьогодні кожен з нас повинен чесно відповісти собі на просте, але важливе питання: що для тебе Конституція? Книга, яку читав давно і не пам’ятаю? Права, якими хотів би користуватися, і обов’язки, які не волів би виконувати? Те, що постійно хочуть змінити політики, або міцний правовий фундамент, на якому тримається держава? А може бути, наша Конституція — це джерело відповідей, яких іноді потребує кожен з нас: чи правильно ми живемо як держава і як суспільство?” — сказав президент.

Зеленський зазначив, що привітання він записував під час перебування в Херсонській області. Він сказав, що найкраща країна — та, де людина народилася, і коли кожен українець це зрозуміє, то своїми словами та справами буде її берегти.

“Що для мене берегти Україну? Відповідь проста — це берегти кожного українця. І саме конституційні права громадянина є підказкою, як це робити. Ми маємо навчитись поважати права одне одного. Розуміти, що коло твоїх прав не може посягати на права іншої людини. Поважати закон, а не змагатися у кмітливості, як можна його обійти”, — сказав президент.

Він закликав пам’ятати про це кожен раз, коли люди заходять в метро без маски, палять траву, рубають ліс, їдуть на перевантаженій фурі, або запекло сперечаються з людьми, які мають іншу думку. З поваги до прав кожного починається держава, нагадав президент. Він закликав українців бути громадянами країни кожен день, а не тільки в день Конституції.

Нагадаємо, сучасна українська Конституція прийнята Верховною Радою України 28 червня 1996 року. Українську Конституцію визнали однією з найдемократичніших у всьому світі. У ній міститься преамбула, 15 розділів і 161 стаття про устрої держави, громадянські права, територіальний устрій та конституційні органи.

Leave a Comment