Новини

Стефанчук: В Україні суд вперше взявся за депутата-“кнопкодава”

Після вступу в силу закону про кримінальну відповідальність депутатів за “кнопкодавство”, в Україні вперше йде судовий розгляд по одному з народних обранців, який провинився.

Про те розповів в інтерв’ю “Радіо Свобода” віцеспікер Верховної Ради Руслан Стефанчук.

За його словами, як тільки цей закон вступив в силу, і всі ЗМІ отримали можливість спостерігати за цим процесом і бути викривачами “кнопкодавів”, то більше фактів “кнопкодавства” в Раді не було.

“Чому ми пішли саме таким шляхом? Тому що нам неважливо, яким буде розмір кримінальної відповідальності, факт кримінальної відповідальності є підставою для позбавлення особи статусу народного депутата. Тому що, щоб інше зробити, нам потрібно вносити зміни до Конституції. А це, ви розумієте, дві сесії поспіль, тому що ми повинні пройти висновок КСУ (Конституційного суду – ред.), тому ми пішли по іншій формулі – наявність кримінальної справи, вирок суду є підставою для позбавлення народного депутата його мандату”, – сказав віцеспікер Ради.

На питання про те, чи розглядають в суді “кнопкодавство” від депутатів, Стефанчук сказав: “Я знаю, що один є. І я знаю, що справа по цьому, по одному з народних депутатів, слухається. Кінцевого вироку суду немає ще”.

Він відмовився назвати ім’я депутата і додав, що потрібно почекати рішення суду.

Leave a Comment