Новини

До Зеленського не пустили журналістів і вони «помстилися». ФОТО.

Як стало відомо, напередодні президент Володимир Зеленський прибув до Херсона з офіційним візитом.

Серед програми були заходи у Херсонському морському порту. Як виявилося, туди не акредитували, а потім і не пустили місцевих журналістів, пише BBC.  

Медійники цього не простили. У відповідь місцеві видання опублікували низку новин, про те, що Зеленський прибув на Херсонщину«щось десь зробив, кудись поїхав і підписав якийсь документ».

Як пише BBC, за роботу ЗМІ на заходах лідера держави в регіонах майже завжди відповідає не Офіс президента напряму, а місцева влада. У випадку з нинішньою поїздкою, це – Херсонська обласна держадміністрація.Як твердять місцеві журналісти, акредитація в ОДА проходила зі складнощами.

Вони (ОДА. – ред.) ніде не говорили про акредитацію, хоча їх запитували. Потім одні журналісти потрапили, а одних тупо мовчки не пускали, – розповів BBC News Україна херсонський журналіст Іван Антипенко.

І з’явився якийсь список, кого пускати, а кого – ні, – додав він.

Редактор місцевого видання «Мост» Сергій Нікітенко повідомив, що його спочатку не пустили в будівлю на зустріч, а згодом – в автобус з журналістами.

Журналісти, яких не пустили до Зеленського, відреагували «дуже інформативними» новинами.

До прикладу, на сайті «Мост» опублікували статтю під назвою «Президент Володимир Зел…ий прибув до Херсона».

Текст новини:

«В аеропорті його зустрічали…, Після цього він подивився … і поїхав у Херсонський морський порт, де … . … …, – заявив глава держави».

Схожу новину опублікувала і херсонська «Південна інформаційна компанія». Але там додали ще й «фото» зустрічі.

«Президент України Володимир Зеленський під час свого візиту на Херсонщину, який відбувається сьогодні, 26 червня, відвідав Херсонський морський порт, де підписав якийсь документ. Про це ПІК повідомила семирічна дівчинка, яку в Херсонській ОДА запросили на зустріч з президентом», – йдеться у новині.

«Дівчинка поділилась з редакцією малюнком, що зробила під час цієї зустрічі», – додали херсонські журналісти й опублікували «малюнок».

Інше Херсонське видання Novamedia опублікувало кілька новин про візит президента, де окрім абстрактних заголовків на кшталт «Президент Зеленський щойно повідомив у Херсоні» не було жодного тексту.

Журналіст Олег Батурін «фоторепортаж» візиту Зеленського замінив зеленим квадратиком.

У цій ситуації журналісти звинуватили херсонського губернатора Юрія Гусєва та його підлеглих.

Як хочете можете ставитися до цих людей, але перешкоджати їм висвітлювати суспільно-важливу подію ви не маєте права. Це якась печерна спроба цензури, яку вам завжди будуть згадувати, – написав у Facebook Іван Антипенко.

Пізніше в пресслужбі Херсонської ОДА пояснили – відмовили журналістам через поширення коронавірусу.

У зв’язку зі збільшенням числа випадків захворювання на COVID-19 та щоденну фіксацію антирекордів інфікувань кількість присутніх представників ЗМІ на заході була обмежена, – йдеться у повідомленні пресслужби адміністрації.

 

 

Leave a Comment