Новини

Чому не всім пенсіонерам на 11% збільшили виплати

Як відомо, ще у травні в Україні провели індексацію пенсій. Однак вона торкнулася не усіх категорій пенсіонерів, тож частина з них отримали виплати у тому ж розмірі, що й раніше.

Анонсувалося, що сума пенсій у середньому зросте на 11%, втім, як з’ясувалося, пенсіонери неправильно зрозуміли інформацію.

Докладніше про те, хто і чому не отримав надбавки, роз’яснила представниця Пенсійного фонду Галина Мастюгіна, відповідаючи на питання одного з пенсіонерів, пише «Пенсійний кур’єр».

Моя пенсія 1638 грн. З 1 травня її повинні були підняти на 11%, але не підняли. Чому? – поцікавився чоловік.

Подібне питання виникло у багатьох громадян.

Галина Мастюгіна спробувала на нього відповісти, а також нагадала всім пенсіонерам, що вже з 1 липня в Україні очікується чергове підвищення мінімальної пенсії. Цього разу – на 57 гривень.

Ви отримуєте пенсію у мінімальному розмірі.

На 11% піднімається не мінімальна пенсія, а середня заробітна плата, з якої обчислюється пенсія. Я думаю, що у Вас пенсія, яка обчислюється із заробітку, зовсім невелика. Її перерахували за новим коефіцієнтом, але все одно через малу зарплату розмір Вашої пенсії не досягає мінімального.Тому Вам треба трохи зачекати: з 1 липня Ваша пенсія зросте до 1712 грн, – відповіли пенсіонеру в ПФУ.

До слова, липневе підвищення пенсій торкнеться і пенсіонерів, які мають надстаж (понад 35 років – для чоловіків і понад 30 років – для жінок). Вони повинні отримати 1% надбавки від мінімальної пенсії за кожен додатковий рік роботи. Якщо зараз ця сума складає 16,38 грн, то з 1 липня вона має зрости до 17,12 грн.

Leave a Comment