Новини

Депутатка Третьякова відповіла, у якому випадку готова піти у відставку

За словами Третьякової, у неї є план законодавчих ініціатив, які вона зробила і ще має намір зробити

Голова комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, депутатка від “Слуги Народу” Галина Третьякова заявила, що може піти у відставку тільки у випадку, якщо “закриється вікно можливостей”. Про це вона сказала під час пресконференції, передає hromadske.

“Ні! (не готова звільнитися та скласти мандат нардепа, – ред.) У мене є план законодавчих ініціатив, які я зробила… І є план, який лежить в мене на столі, що я хочу ще зробити. І є ще 15-20 законопроєктів, які перебувають на різних стадіях готовності… Навіть якщо вони не будуть ухвалені в першому читанні, я хочу, щоби вони в історії залишились”, – розповіла Третьякова, відповідаючи на питання журналістки, чи готова вона залишити посаду очільниці комітету та скласти повноваження народної депутатки.

Співрозмовник з комітету Третьякової, який захотів залишитися неназваним, уточнив, що в Офісі президента поважають її, тож питання про її відставку наразі не стоїть.

У свою чергу, заступниця голови фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук уточнила, що депутати у своєму чаті обговорили ситуацію з висловлюванням Галини Третьякової та допустила, що це можуть обговорити й на засіданні фракції.

“У нас демократичні порядки – якщо Галина Третьякова захоче висловитись чи хтось поставити їй питання, то ми, звичайно, це зробимо (обговорять на засіданні фракції, – ред.)”, – сказала вона.

Нагадаємо, днями Галина Третьякова заявила, що у безробітних народжуються діти низької якості, і завела мову про стерилізацію громадян без працевлаштування.

Після цих заяв нардепа Рада ФПУ у відкритому листі до спікера парламенту Дмитра Разумкова вимагає відкликати Третьякову з посади голови комітету, розцінивши її позицію як антисоціальну і антигуманну.

До слова, пізніше скандальне висловлювання голови комітету прокоментували в Офісі президента.

Leave a Comment