Новини

«Погано буде всім», – каже президент. Утім, уряд відкрив кінотеатри

Як стало відомо, пік захворювання на коронавірус в Україні може настати посеред літа, якщо не зупинити зростання кількості нових інфікувань.

Про це сказав президент Володимир Зеленський.

Він зазначив, що через щоденне зростання хворих на коронавірус в лікарнях деяких областей заповнено вже більше половини ліжкомісць.

“Якщо не зупинити це зростання, матимемо пік захворювання прямо посеред літа. Погано буде всім. Тоді ніхто не буде радий послабленню карантину,” – повідомив Зеленський.

Водночас, уряд  дозволив роботу кінотеатрів, повідомляє УНН.

Кабінет міністрів ухвалив зміни до постанови, якими дозволив роботу кінотеатрів з 2 липня за умови їх наповненості не більше ніж на 50%.

Окрім того, передбачається:

  • виключити з випадків обов’язкової самоізоляції та/або обсервації учасників вступних випробувань, зокрема, для вступу через освітні Центри Крим-Україна та Донбас-Україна;
  • можливість припинення самоізоляції або обсервації для людей, які перетинають державний кордон або пункти пропуску з тимчасово окупованими територіями у разі одержання негативного тестування на коронавірус методом ПЛР. Це іноземці або особи без громадянства.

 

Leave a Comment