Новини

Зеленський перерахує дерева в затопленому Прикарпатті

В Україні проведуть повну інвентаризацію лісів.

Про це повідомляє Znaj.ua з посиланням на “Урядовий портал“.

Повідомляється, що президент Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до лісового кодексу України щодо проведення національної інвентаризації лісів.

“Саме завдяки національній інвентаризації лісів ми отримаємо повну і оновлену інформацію про фактичну лісистість держави, запас деревини в лісах і її технічну придатність.” – прокоментував голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький.

Також він розповів, що на сайті національної інвентаризації лісів будуть регулярно оновлювати статистику про зміни росту дерев на визначених ділянках і кожен зможе відслідковувати цю інформацію.

На першому етапі інвентаризація буде тривати два роки. Потім її повторять, щоб відстежити зміни.

В останній раз перерахунок лісів проводився в 1996 році. У даний момент актуальної інформації про стан лісів в Україні немає.

Інвентаризація лісів — це отримання статистично обґрунтованої інформації про кількісні та якісні показники стану і динаміки лісів держави, їх ресурсного потенціалу для потреб державного управління, стратегічного планування ведення лісового господарства, державного лісового кадастру, моніторингу навколишнього середовища, національної та міжнародної звітності про ліси.

В рамках наступної інвентаризації фахівці планують обстежити 18 тисяч ділянок. Після цього інформацію оброблять з використанням статистичних методів.

Очікується, що завдяки проведенню Національної інвентаризації лісів буде отримана достовірна оцінка загальних запасів лісових насаджень.

Leave a Comment