Новини

В Україні почалась нова хвиля коронавірусу

Кількість хворих в Україні продовжує зростати впродовж останніх двох днів. В уряді зазначили, що наразі в країні почалась нова хвиля коронавірусу.

“Ми отримали хвилю коронавірусу. Завантаженість лікарень значно збільшилась. Є області, в яких завантаження складає понад 50%. Це означає, що ми увійшли до серйозної хвилі захворюваності на коронавірус”, — повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на позачерговому засіданні уряду.

Він додав, що в окремих регіонах доводиться розгортати лікарні другої хвилі. За словами українських медиків та епідеміологів, збільшення кількості хворих на коронавірус спричинило послаблення карантинних обмежень та недотримання рекомендацій. Шмигаль наголосив, що в інших країнах за моделі адаптивного карантину кількість хворих не зростає, а тримається на помірному рівні.

Уряд також попередив українців про продовження політики покарань за порушення карантину. Йдеться про недотримання соціальної дистанції та заходів маскового режиму.

“Ми почали з понеділка акцію по накладенню штрафів переважно на установи, які не дотримуються карантинних обмежень. Але, шановні громадяни України, ми будемо продовжувати політику покарань за недотримання соціальної дистанції та заходів маскового режиму, заходів дезінфекції”, — заявив очільник уряду.

Зі свого боку в Офісі президента зазначили, що якщо не зупинити зростання кількості хворих, пік хвороби може настати посеред літа.

Leave a Comment