Новини

Одещина може піти під воду, зроблено попередження про повінь: які райони затопить

підтоплення

Повінь, яка вже затопила частину Західної України, наближається до Одеської області.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив глава Одеської облдержадміністрації, – передає Politeka.net.

За його словами, в зоні ризику – Біляївський та Білгород-Дністровський райони, Маякська і Яськовска об’єднані територіальні громади.

“Велика кількість води, насувається із Західної України в наш регіон і ми вже готуємося до зустрічі з природним лихом”, – йдеться в повідомленні.

Він також додав, що зараз в терміновому режимі приймаються заходи, щоб убезпечити Одеську область: обмежують доступ людей у найближчі дні до потенційно небезпечних місць, у посиленому режимі проводиться моніторинг і контроль за обстановкою на водних об’єктах.

“Ми добре знаємо, що з природою жарти погані. У ці вихідні жителям Одеської області і туристам краще пропустити відпочинок на річці або лимані. Це може бути смертельно небезпечно для життя. Попередьте близьких, які живуть у можливих районах підтоплення, і бережіть себе”, – заявив Максим Куций.

Також раніше повідомлялося, що на півночі Одеської області пройшов сильний дощ, який зіпсував життя місцевих жителів.

Там піднявся рівень води в річках, затоплено будинки, розмило дороги, повалило дерева і частково зруйнувалася дамба. Негода промчала по регіону та її наслідки місцеві жителі намагаються подолати досі, а рятувальники не справляються з нею.

 

Leave a Comment