Волинь Новини

На Волині землі багаті на бурштин можуть потрапити в приватні руки

На території Прилісненської ОТГ ділки через ГУ Держгеокадастру у Волинській області хочуть реалізувати схему безкоштовного отримання земель сільськогосподарського призначення за межами с.Галузія, на яких є поклади бурштину.

Варіант роздеребанення земель іде по накатаній схемі 2015-2016 років території Маневицької селищної ради, коли передали у власність громадянам 200га для ведення ОСГ бурштинових земель в урочищі «Свинка», – передає сайт Прилісненської громади.

До Прилісненської ОТГ 27.05.2020р. надійшло клопотання від ГУ Держгеокадастру у Волинській області про погодження передачі у власність шістьом жителям Любомльського  району земель по 2га за межами с.Галузія для ведення ОСГ.

Щоб у 30-денний термін дотриматись установ земельного законодавства і не був застосований принцип мовчазної згоди Прилісненською сільською радою було прийнято 11.06.2020р. № 47/23 рішення, яким відмовляємо надання дозволу на розробку документацію із землеустрою  цим громадянам.

Проте при спілкуванні із працівниками ГУ Держгеокадастру у Волинській області було виявлено, що 04.06.2020 року Держгеокадастр у Волинській області вже видав накази про розробку документації, хоча згідно розпорядження Кабміну від 31.01.2018 року  №60-р передача у власність або у користування земель сільськогосподарського призначення Держгеокадастром без погодження ОТГ забороняється.

Про це порушення відразу були направлені листи до Служби безпеки України, Прокуратури України, Держгеокадастру, Кабінету Міністрів , через систему електронної взаємодії.

І ось тут цікаве… Жоден із листів до цього моменту не зареєстрований. Вже прийшли smsки про вручення рекомендованих листів в паперовому вигляді через Укрпошту, а електронні листи все ще в очікуванні. Для чого в нас тоді утримується коштом платників податків  Міністерство цифрової трансформації? Але про цей випадок будемо окремо доносити до цього міністерства і про результат обов’язково повідомимо.

Тож будемо очікувати результатів роботи правоохоронних органів та їх реакцію.

Leave a Comment