Новини

Вступна кампанія: діти з окупованого Донбасу отримають пільги, а діти воїнів АТО?

Стало відомо, як тепер діти з окупованого Донбасу і Криму будуть поступати у вищі навчальні заклади на мирній території.

Як передає Politeka.net, про це пише пресслужба Офісу президента.

Повідомляється, що глава держави Володимир Зеленський ініціював внесення змін до Закону “Про вищу освіту” для максимального спрощення вступу у вищі навчальні заклади випускникам шкіл з тимчасово непідконтрольних Україні територій.

Згідно з документом, діти з окупованих територій Криму і Донбасу зможуть вступати до ВНЗ України без ЗНО і будуть мати можливість вступити у всі заклади, а не в обмежені окремим списком, як це відбувається в даний момент.

Більш того, усі бажаючі абітурієнти з зазначених вище територій будуть навчатися у вищих навчальних закладах за рахунок держави. Поки ця норма діє тільки для випускників з Криму.

“…Ми боремося за молодь на тих територіях, ми хочемо максимально заохотити таких випускників переїжджати в Україну, вступати в наші навчальні заклади, навчання в українській системі освіти”, – цитує Зеленського пресслужба Офісу президента.

Але така ініціатива глави держави розлютила українців у соцмережах.

“А чому у дітей зрадників і терористів повинна бути перевага перед дітьми українських воїнів та інших громадян?”, “Це капець! З яких радощів такі привілеї дітям зрадників і терористів?”, “А як щодо дітей учасників АТО?”, “Та я взагалі пропоную відразу роздати їм дипломи”, “Не зрозуміла, а як вони будуть діяти? Здавати іспити? Чи достатньо лише того,що вони з окупованій території? Чим вони краще за всіх інших?”, – обурюються вони в коментарях.

 

Leave a Comment