Новини

Нацполіція і Держпродспоживслужба жорстко реагуватиме на порушення карантину

Як стало відомо, з понеділка Нацполіція і Держпродспоживслужба повинні достатньо жорстко почати реагувати на порушення карантинних обмежень в Україні.

Про це за підсумками засідання уряду заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає УНН.

“Протягом майже тижня ми спостерігаємо різке збільшення захворюваності на коронавірусну хворобу. Практично кожного дня ми встановлюємо антирекорди по захворюваності. Якщо порівняти ці цифри з тим що було у нас місяць тому, то рівень захворюваності і кількість захворюваних кожного дня збільшувалась більш ніж в 2 рази… Я ще раз хочу наголосити, що чомусь ми переплутали пом’якшення карантину з повним скасуванням карантину”, – сказав Степанов.

Степанов підкреслив, що люди перестали дотримуватись масочного режиму, соціальної дистанції, користуватись антисептиками. Всі ці речі призводять до збільшення кількості захворюваних.

“Ми вважаємо що треба переходити до більш жорсткого комплексу заходів щодо, в тому числі, накладання штрафів, більш жорстко відноситись до цього. Саме на цьому сьогодні наголосив Президент країни під час нашої селекторної наради. В нас є відповідні органи – Держпродспоживслужба, Національна поліція, у нас в законодавстві врегульоване питання накладання штрафів за порушення карантину. І ми вважаємо що з понеділка ці два наші органі – Нацполіція і Держпродспоживслужба – повинні достатньо жорстко почати реагувати”, – заявив міністр.

Leave a Comment