Важливо Волинь Новини

Стало відомо, через що уряд помістив Волинь до “списку аутсайдерів” по боротьбі з COVID-19

У Волинській ОДА пояснили, чому в Кабінеті Міністрів України вважають, що Волинська область погано справилася з боротьбою із пандемією COVID-19.

Про це повідомила заступниця голови Волинської облдержадміністрації Тетяна Щербак, 19 червня, під час брифінгу у Волинській ОДА.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України здійснив перевірку обласних державних адміністрацій на предмет виконання рішень Уряду та Прем’єр-міністра України щодо запобігання поширенню на території України COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Волинська обласна державна адміністрація потрапила до списку п’яти аутсайдерів.

Заступниця голови Волинської облдержадміністрації Тетяна Щербак пояснила, що все через те, що в області нікуди було розмістити на обсервацію 32 тисячі осіб, які повернулися з-за кордону.

«Справа в тому, що Волинська область – це прикордонна область. За період карантину через пункт пропуску «Ягодин» пройшло майже 32 тисячі осіб. Основний показник, чому область опинилася в тій п’ятірці – це була обсервація. Ми не обсервували людей. Ми не змогли і не мали таких ресурсів, щоб обсервувати на території області 32 тисячі осіб, які перетнули кордон. Якщо ви пам’ятаєте, то ми повинні були в обов’язковому порядку всіх обсервувати, але в нас немає ні можливості з кількістю місць, немає фінансової можливості. Крім того, ми вважаємо, що обсервація в області 32-ох тисяч людей – відгукнулася б гіршою ситуацією в області з коронавірусом.

Обсервація такої кількості людей на території нашої області призвела б до збільшення кількості хворих на коронавірус волинян. Тому ми не обсервували всіх, хто перетинав кордон і це рішення було направлене на збереження добробуту і здоров’я волинян», – пояснила заступниця голови Волинської облдержадміністрації Тетяна Щербак.

Leave a Comment