Волинь Новини

У мерії кажуть, що ситуація з COVID-19 у Луцьку ускладнюється

У Луцьку за вчорашню добу зафіксовано 10 випадків захворювання на коронавірус COVID-19, в тому числі один випадок летальний. Сьогодні ж до обіду виявлено ще шість хворих.

На жаль, дві людино померло. Збільшилась і кількість осіб з підозрою на захворювання. Якщо раніше в середньому було до 10 людей, то тепер 20-30. Про це йшлось під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку у режимі відеозв’язку провів виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт, – інформує міськрада.

«Ситуація ускладнюється. Це стосується не лише нашого міста та області, але й частини інших областей України, де ця хвороба вийшла з-під контролю через нехтування необхідними заходами безпеки, яких повинні дотримуватися люди. Шкода, що ми стали безпечними. Треба постійно наголошувати, що у закритих приміщеннях, транспорті, на ринках, в магазинах чи офісах треба носити маску, а також дотримуватися соціальної дистанції та дезинфікувати руки», – сказав Пустовіт.

«Сьогодні на нас покладаються набагато складніші, відповідальніші та серйозніші завдання, ніж це було раніше. Потрібно доводити інформацію людям про небезпеку і про кожен випадок захворюваності та смертності. Ми повинні посилити інформаційну та контролюючу складові в нашій діяльності», – додав він.

Leave a Comment