Новини

Степанов не зміг презентувати концепцію медреформи перед нардепами

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов у середу, 17 червня, проігнорував участь у засіданні профільного парламентського комітету, на якому повинен був розповісти про плани щодо медичної реформи та їх відповідність вимогам МВФ.

Замість себе Степанов відправив двох заступників, хоча раніше анонсувалося, що з питання медреформи він проінформує депутатів особисто, повідомляє РБК-Україна.

“Степанов неодноразово критикував Уляну Супрун, називав її дії експериментом і закликав все міняти. Але далі слів досі не просунувся. Нагадаю, що його призначили міністром в кінці березня – а значить, був час сформувати хоча б рамкову концепцію подальших дій з реформування медичної сфери та почати діалог. Ховатися за спинами заступників довго не вийде – продовження медреформи від України вимагає МВФ. Не кажучи вже про те, що стан української медицини не влаштовує нікого – ані пацієнтів, ані самих медиків”, – прокоментував політолог Олексій Голобуцький.

На його думку, питання продовження реформи охорони здоров’я потрібно виносити на Раду реформ, яку очолює Міхеїл Саакашвілі. А також провести відкриті парламентські слухання із залученням у тому числі представників МВФ.

Leave a Comment