Новини

Коронавірус у лікарні: пневмоній за півроку стільки, як торік за весь рік

Як стало відомо, керівник Сарненської районної лікарні Василь Іванюк у соцмережі Фейсбук повідомив про ситуацію із захворюваністю на коронавірус в очолюваному ним закладі станом на вчорашній вечір:

У реанімації перебуває 5 хворих. У 3 з них стан – стабільно важкий і вони на інгаляції кисню, у 2 – вкрай важкий. 1 пацієнтка на інвазивній ШВЛ, інший пацієнт – на неінвазивній ШВЛ.

В інфекційному відділенні – 22 хворих з коронавірусом, з яких 4 – киснезалежні, у важкому стані, решта – у стані середнього ступеня важкості.

За словами Василя Іванюка, за півтори доби з їхнього медзакладу виписали 10 людей, які одужали від коронавірусу.  І 4 перевели з обсервації в інфекційне відділення.

Але за цей же час у лікарню поступило 19 нових пацієнтів з пневмоніями. 2 з них – жителів с. Кідри Володимирецького району та м. Вараш поклали в реанімаційне відділення. 1 з смт Володимирець та 2 зсмт Клесів поклапли в інфекційне відділення.

Решта – в обсерваційне відділення. Це жителі м. Сарни (4), смт Клесів, с. Чабель, с. Кричильськ (3), с. Глушиця, с. Орлівка, смт Володимирець (2), с. Озеро Володимирецького району.

Також за півтори доби коронавірус ПЛР-тести підтвердили у 10 хворих.

Це жителі м. Сарни (2), смт Клесів (3), серед них 2 дітей ( вік 1 місяць та 5 років), с. Кричильськ (2), с. Олексіївка, с. Чудель та с. Іванівка.

Leave a Comment