Важливо Новини

Уряд планує повертати гроші за пробне ЗНО з фонду боротьби з COVID-19

Кабінет міністрів прийняв постанову, відповідно до якої кошти за проведення зовнішнього незалежного оцінювання будуть повертати з фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, – повідомляє Суспільне.

Виділити Міністерству освіти і науки 52 450 гривень (видатки споживання) на безповоротній основі з фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2 та її наслідками для повернення коштів”, — йдеться в тексті постанови, прийнятої під час засідання уряду 17 червня.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабміну повідомив, що наразі немає жодних підстав для скасування основної сесії ЗНО.

“Воно відбудеться за визначеним планом, “зрада скасована”, ніякого повернення корупції до вишів не буде. Наші діти повинні мати доступ до вищої освіти, і вони його матимуть. Зараз ми посилено готуємо місця для проведення тестувань, нам в цьому допомагають і “Нафтогаз”, і ЮНІСЕФ, і наші європейські партнери, які вже відвантажили засоби індивідуального захисту на кожен пункт проведення ЗНО. Впевнений, що пройдемо цей процес без ризику”, — наголосив прем’єр-міністр.

Очільниця Міністерства освіти та науки Любомира Мандзій на засіданні уряду додала, що учасникам пробного ЗНО, які сплатили кошти за участь у ньому, повернуть гроші через ПриватБанк. Ті, в кого є картка банку, отримають сповіщення про зарахування коштів, а учасники, які її не мають — про те, що картка з коштами чекає їх у найближчому відділенні ПриватБанку. Члени уряду підтримали такий порядок повернення коштів.

Leave a Comment