Важливо Новини

У МЗС закликають українців не їхати за кордон

МЗС просить українців залишатися вдома
У зв’язку зі зростанням у світі кількості нових випадків захворювання на COVID-19 МЗС України рекомендує громадянам утриматися від поїздок за межі країни без нагальної необхідності. Відповідне звернення днями з’явилося на сайті зовнішньополітичного відомства.Якщо ж уникнути подорожі неможливо, дипломати радять перед виїздом зв’язатися з авіакомпанією чи туристичною фірмою та уточнити актуальний стан карантинних обмежень у країні призначення. Паралельно радять сконтактувати з дипломатичною установою України в країні, куди запланували подорож, а також із представництвом цієї держави у нас. Офіційні органи зможуть надати найповнішу та найактуальнішу інформацію щодо чинних карантинних обмежень.

Також варто ретельно вивчити умови страхового поліса, переконавшись, що він покриває витрати, які можуть виникнути у випадку надзвичайної ситуації, в тому числі, інфікування коронавірусом. За таких обставин у МЗС радять гроші й медикаменти брати із запасом.

Тим, хто вже перебуває за кордоном, дипломати нагадують про вебресурс «ДРУГ», аби наші консули мали про вас інформацію, а також просять виявляти підвищену увагу та обережність і стежити за всіма повідомленнями місцевих органів влади та в обов’язковому порядку дотримуватися всіх вимог.

Leave a Comment