Новини

На півдні України пронісся лютий смерч. ВІДЕО

У Херсонській області страшний смерч завдав істотної шкоди жителям одного з населених пунктів.

Останнім часом на території України спостерігаються аномальні погодні умови. Наприклад, днями в Херсонській області знову пройшов смерч, пише портал «КП в Україні».

Повідомляється, що за останній місяць це вже друга подібна подія на даній території. Смерч наздогнав селище міського типу Сиваське Новотроїцького району та став причиною пошкоджень людських осель.

Всього в природний катаклізм постраждало 12 житлових будівель. Подробиці катастрофи повідомив місцевий житель постраждалого селища Олександр Клименко.

Чоловік розповідає, що в результаті торнадо у деяких будинків знесло дахи. Смерч пройшовся по населеному пункту з такою силою, що повалив деякі багаторічні дерева.

«Ніколи у нас в селищі такого не було, навіть дід мій не розповідав про таке. Природа змінюється », – каже Олександр.

Стихія також стала причиною пошкодження високовольтних проводів. У деяких людей знесло сараї та інші додаткові споруди у дворах.

Чоловік також повідомив, що про наближення небезпечного явища ніхто не підозрював. Він згадує, як над селищем з’явилася велика темна хмара, а з нього на землю швидко спустився руйнівний вихор.
Ситуацію також прокоментував голова ради селища Віктор Батрановскій. Він оцінив суму збитків нанесених стихійним лихом в 62 тисячі гривень. Голова сільради також зазначив, що збиток розподілений по селищу нерівномірно.

У зв’язку з цим експерти в індивідуальному порядку оглянули руйнування для надання подальшої матеріальної допомоги. На основі даних спеціальної комісії господарям постраждалих будівель виплатять компенсації.

Leave a Comment