Новини

Два антирекорди за добу: Степанов екстрено звернувся до народу

В Україні було зафіксовано два антирекорди, пов’язаних з COVID-19.

На початку травня місяця українці зіткнулися з першими етапами послаблення коронавірусних запобіжних заходів. До цього карантин тривав уже два місяці і заходи тільки посилювалися. Поступово українцям забороняли практично все: гуляти на вулиці, в парках і скверах, їздити вчотирьох в особистому транспорті, відвідувати різні заходи і так далі. Само собою, це робилося заради безпеки населення.

Для багатьох цей період життя виявився хорошою можливістю відпочити, а для інших же справжнім випробуванням. Відзначимо, що згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, в піковий момент карантину на самоізоляції знаходилося більше третини населення всієї планети, що дає можливість називати цей випадок абсолютно безпрецедентним.

Проте, Україна вже зіткнулася з першими етапами виходу з карантину і для багатьох це стало приводом вважати, що карантин закінчився зовсім. Само собою, є люди, які продовжують дотримуватися запобіжних заходів і стежити за своїм здоров’ям, але в той же час є і ті люди, які стали активно ігнорувати дані правила. Це не могло не позначитися на епідеміологічну ситуацію в країні і не принести свої плоди.

Так, згідно з даними на 17 червня, в Україні за минулу добу було зафіксовано 758 нових випадків зараження коронавірусною інфекцією Covid-19. Це є новим антирекордом на сьогоднішній день. На жаль, на цьому тривожні цифри для України не закінчуються. За минулу добу померло 31 особа від COVID-19, що також є рекордним показником для карантинного часу.

В рамках таких тривожних показників статистики останнім часом, міністр звернувся до всіх людей з проханням не ставитися до епідемії легковажно. Свої слова він підсумував закликом до людей, щоб вони дотримувалися всіх карантинних правил і залишалися здоровими. При цьому він підкреслив, що статистичні дані за останній тиждень дуже погані.

Leave a Comment