Новини

Гончарук звинуватив Шмигаля в некомпетентності

Екс-прем’єр-міністр України Олексій Гончарук розкритикував свого наступника Дениса Шмигаля, а також нинішній уряд. На його думку, за останні 3 місяці Україна зробила 10 кроків назад.

Відповідний пост Гончарук опублікував в Фейсбуці, передає strana.ua.

“У п’ятницю уряд звітував про 100 днів своєї діяльності, намагаючись уявити це як досягнення і перемоги. Насправді, за ці останні 3 місяці Україна зробила 10 кроків назад. Де-факто, це були 100 днів керівництва економікою країни без всякої програми і стратегії. Що неприпустимо, особливо в умовах світової пандемії. Неузгоджені, хаотичні кроки влади вже мають свої наслідки для України “, – написав Гончарук.

На його думку, український уряд показав свою бездіяльність в умовах епідемії коронавірусу. Також Гончарук вважає, що значно постраждала галузь енергетики.

“Енергетика працює без міністра і втрачає мільярди. Фактично за ці 100 днів галузь втратила керованість. Хаос в уряді сприяв накопиченню величезного боргу в 20 млрд. гривень, з яких 6 млрд. – борг перед “Енергоатомом” і 14 млрд. – перед інвесторами в “зелену” енергетику. Зростає соціальна напруга у вугільній і суміжних галузях “, – заявив екс-прем’єр. ⠀

Крім того, на думку Гончарука, відбулося згортання вільного ринку і перехід до “протекціонізму в інтересах багатих за рахунок бідних”.

“Провалена програма дешевих кредитів 5-7-9. Ця програма могла стати драйвером виходу малого і середнього бізнесу з кризи. Однак із запланованих на 2020 рік 50 000 заявок фактично видано лише пару сотень “, – написав Гончарук.

Він також розкритикував уряд через внесених ним змін до бюджету, нереалізованої програми зі створення 500 000 робочих місць, повністю втрачених темпів реформ.

Опублікувавши свій аналіз діяльності Кабміну, Олексій Гончарук зіткнувся з хвилею критики в коментарях. Там йому дорікають в неефективній роботі на посаді прем’єра, нагадують, що він сам називав себе профаном в економіці, і навіть пишуть: “Вгамуйсь, соросятіна”.

“Кожен вважає себе стратегом, бачачи бій з далека. У бою вже взяли участь “, – зазначає журналіст Олег Арестархов.

“Так ви ж були там 100 днів тому … А зараз вже знаєте, як треба системно і швидко вивести країну з кризи”, – написав Василь Тишков.

“Ви за собою подивіться, ви створили дефіцит бюджету в 60 млрд. … Спочатку ви говорили, що ви одна команда, а тепер критикуєте. Ви самі нічого не зробили, все провалили “, – вважає Валентин Зайцев.

Leave a Comment