Волинь Новини

У Луцькій міській раді кажуть, що знайшли джерело неприємного запаху

Сьогодні вранці надійшло звернення від мешканців вул.Ветеранів та просп.Відродження про різке зниження рівня води у штучній водоймі у Парку ім.900-річчя м.Луцька, неприємний запах та окремі випадки загибелі риби. Працівники відділу екології здійснили виїзд та оглянули водойму. За результатами огляду встановлено, що причиною різкого зниження рівня води у водоймі стало знищення вандалами трьох шандор, які регулюють рівень води у ставку, інформує Луцька міська рада.


Рівень води значно впав.
 

Працівники ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» провели перевірку мереж зливової каналізації, яка виведена у заплаву річки Сапалаївка в районі вул. Ветеранів та пр. Відродження. Сторонніх (господарсько-фекальних) стоків у мережі не виявлено. Неприємний запах пов’язаний із випаровуванням мулу на берегах обмілілої водойми та явищем евтрифікаці (розвитку синьо-зелених бактерій), цвітінням води, надмірним розвитком водної рослинності, що веде до зниження рівня кисню у водоймі та загибелі живих організмів.

Сторонніх (господарсько-фекальних) стоків у мережі не виявлено. Неприємний запах пов’язаний із випаровуванням мулу на берегах обмілілої водойми та явищем евтрифікаці (розвитку синьо-зелених бактерій), цвітінням води, надмірним розвитком водної рослинності, що веде до зниження рівня кисню у водоймі та загибелі живих організмів.

Вже до обіду працівниками КП «Парки та сквери м.Луцька» гідротехнічну споруду було відремонтовано. Рівень води у водоймі відновиться протягом найближчих днів.


Через падіння рівня води почався сморід та загинула риба.

Leave a Comment