Новини

Заробітчани рвуться до Польщі через пекельні умови – що відбувається на кордоні в Шегинях

У мережі розмістили репортаж про жахіття на державному кордоні

Як відомо, з 16 травня на Львівщині в пункті пропуску “Шегині” був відкритий піший перехід. Також кадри звідти активно поширюються як у мережі, так і в ЗМІ. На цей раз був знятий репортаж про жахливі умови, в яких доводиться долати кордон громадянам України. Відповідне відео оприлюднив телеканал Перший Західний, – передає Znaj.ua.

 

Так, на ділянці між українським і польським пунктами пропуску людям доводиться стояти по 10-14 годин. Відзначається, що тут все ще не обладнані туалети та місця для сидіння.

З різних куточків країни сюди прибувають українці, переважно люди робітничих професій. До того ж, вони не стримуються в емоціях, ні у словах, у тому числі й в адресу уряду України.

За словами прикордонників, затримка виникла зовсім не за ними, а за польською стороною, яка ретельно перевіряє документи українських громадян.

Також, за даними Державної прикордонної служби України, з 16 травня 2020 року з України до Польщі перейшли 36 тисяч українців, а повернулися на Батьківщину лише 28 тисяч.

Черги на кордоні в Шегинях

Півтисячі людей, понад десять годин в очікуванні. Це про черги в пункті пропуску «Шегині-Медика». Єдиному на Львівщині, де перетнути кордон можна пішки. Про жахіття на державному рубежі.

Gepostet von ОЧІ am Freitag, 12. Juni 2020

Leave a Comment