Новини

“Здався без бою”, – стало відомо хто пройде у Раду замість Вакарчука

Дружина екс-міністра оборони Загороднюка проходить в Раду від “Голосу” замість Вакарчука.

Дружина колишнього міністра оборони Андрія Загороднюка, керівник норвезької компанії “AICE Hydro” в Україні Аліна Свідерська проходить до Верховної Ради від партії “Голос” в зв’язку із заявою депутата Святослава Вакарчука про дострокове складання повноважень, – передає LB.ua.

Про це свідчить виборчий список партії на сайті Центральної виборчої комісії.

31-річна Свідерська є директором у норвезькій компанії “AICE Hydro” в Україні, що спеціалізується на пошуку, відборі та розвитку інвестиційних проектів з розвитку малих гідроелектростанцій в Україні.

У 2015 році вона була радницею міністра економіки Айвараса Абромавичуса з питань дерегуляції.

Свідерська – випускниця Києво-Могилянської академії за спеціальністю “правознавство” та Кембриджського університету (Велика Британія) за тією ж спеціальністю. Стипендіат програми “Всесвітні студії” від Фонду Віктора Пінчука, однак освіту у Великобританії вона отримувала по стипендії Джорджа Сороса

Також вона є засновницею і головою Кембриджської спільноти України.

Свідерська включена до виборчого списку партії під №19.

Нагадаємо, сьогодні, 11 червня, депутат Вакарчук повідомив, що вирішив достроково скласти повноваження депутата.

У травні 2019 року Святослав Вакарчук створив партію “Голос” для участі в позачергових парламентських виборах. Основний партійний список формувався під час з’їзду, однак відразу в команду “Голоси” увійшли екс-заступник міністра економіки Юлія Клименко, екс-глава Transparency International Ярослав Юрчишин, доктор медичних наук Юрій Соколов, кіборг Андрій Шараскін (Богема), колишня в.о. голови Одеської ОДА Соломія Бобровська.

У березні 2020 головою партії “Голос” стала Кіра Рудик.

Leave a Comment