Новини

Перерахунок пенсій у липні: хто отримає підвищені виплати

Як стало відомо, в Україні 1 липня відбудеться чергове підвищення мінімальної і максимальної пенсій. Окремі категорії українських пенсіонерів отримають суттєву надбавку до пенсії – до 740 грн.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це повідомляє OBOZREVATEL.

Так, всі українці на заслуженому відпочинку повинні отримувати пенсії від одного до десяти прожиткових мінімумів. Зараз це від 1638 до 16 380 грн, а з 1 липня від 1712 до 17 120 грн. Тобто в результаті нововведення підвищать мінімальну і максимальну пенсії, а також надбавки за додатковий стаж.

На надбавку в 740 грн можуть претендувати ті, хто отримував зарплату, приблизно в десять разів вищу за середню по країні. Як розповіли у пресслужбі Кабміну, прийдешній перерахунок уже закладений у бюджет ПФУ, тому жодних затримок не буде.

“Індексація прожиткового мінімуму передбачена вже ухваленим бюджетом України на 2020 рік. Всі суми закладені в бюджет, виплати будуть здійснені вчасно”, – розповідають в уряді.

Так, за кожен рік додаткового нормативного стажу (для жінок від 30 років, а для чоловіків від 35 років) нараховується надбавка в розмірі 1% прожиткового мінімуму. Наприклад, якщо жінка відпрацювала 40 років замість необхідних 30, то вона зараз може розраховувати на надбавку в розмірі 163,8 грн, а після перерахунку надбавка складе вже 171,2 грн. Всього підвищення можуть відчути на собі 6,8 млн осіб.

Нагадаємо, в Україні 1 липня пройде перерахунок прожиткового мінімуму. Українці з липня зможуть отримувати на 71 гривню більше.

Leave a Comment