Волинь Новини

«Безпосередньо до Світязя ми не маємо жодного відношення», – Володимир Бондар

Депутат Волинської обласної ради Володимир Бондар наголошує, що підприємство, яке повязують з його родину жодного відношення до обміління Світязю немає.

«Ви знаєте, це спеціально запущена така теза. Міліє не тільки Світязь, міліє, як ми бачимо, вся водна мережа України. Не тільки ягода, будь-яка, а й все потребує води. І людина потребує води. Тому водокористування відбувається. Так чи інакше, на це є відповідні контролюючі органи», – відповідає Володимир Бондар.

Бізнесмен і політик зазначає, що сталося так, що підприємство, до якого має відношення його родина, лежить зовсім в іншій водній площині ніж озеро Світязь. Володимир Бондар звертає увагу, що на озері є серйозний водорозділ, і тим, хто розуміється в цій темі, про це відомо.

«Безпосередньо до Світязя ми не маємо жодного відношення. Відповідно, ця тема досить серйозно мусується. Мусується, бо це комусь вигідно. Але я повинен сказати, що росте у волинському регіоні не тільки ягода, а й інші культури, і вони потребують просто води. І якщо би там не було ягоди, а ріс ліс, то для споживання води це не мало би жодного вирішального значення», – додає Володимир Бондар.

Депутат облради нагадує, що фахівці працювали над причинами обміління Світязю, і ці причини були названі. Нагадаємо, серед основних причин виділяють зміну клімату а також неефективно проведену меліорацію у радянські часи, осушення боліт тощо. Експерти визначили, що ягідні поля якщо і  мають  якийсь вплив на обміління, то зовсім мізерний.

Leave a Comment