Новини

Вихователька “принесла” коронавірус в дитсадок: двоє малюків опинилися в лікарні

Спалах коронавірусу зафіксували в дитячому садку “Калинка”, який знаходиться в місті Бровари Київської області. Двох дітей госпіталізували.

Про це в Facebook повідомив міський голова Броварів Ігор Сапожко.

За його словами, спалах стався через виховательку, яка раніше заразилася коронавірусом.

“Хочу проінформувати, що вранці в суботу були відібрані зразки для проведення ПЛР-аналізу у всіх працівників установи та дітей, які контактували з вихователькою, яка захворіла на коронавірус. За результатами дослідження тести на COVID-19 у 9 дітей і 3 дорослих виявилися позитивними. Двоє дітей госпіталізовано в дитячу обласну лікарню в місті Боярка, інші хворі лікуються амбулаторно “, – повідомив Сапожко.

Він також поінформував, що дитсадок “Калинка” закрили на обсервацію, а всі працівники установи і батьки вихованців, які з 1 червня відвідували садок, знаходяться в самоізоляції під контролем сімейних лікарів. Інші дошкільні установи продовжать роботу за умови дотримання санітарних норм.

Тим часом в Facebook-групі “БАТЬКИ SOS” піднялася паніка.

“Чи допомагає температурний скринінг та інші заходи безпеки? Дотримуватися соціальну дистанцію в саду неможливо. Що буде зі школами восени? ” – пишуть налякані батьки.

Leave a Comment