Новини

Російська військова техніка знову перетнула кордон і вирушила в сторону Луганська

ОБСЄ зафіксувала автоколону вантажівок, які заїхали в Україну по грунтовій дорозі біля селища Черемшине в 59 км на південний схід від Луганська.

Колона з мінімум 12 вантажівок і одного легкового автомобіля рухалася в період між 20:40 4 червня і 00:24 5 червня в сторону Луганська. Групу зафіксував безпілотник.

У звіті місії ОБСЄ відзначається, що транспорт пересувався в нічний час доби.

Пізніше безпілотник зафіксував вже 16 автомобілів – трохи пізніше за першою колоною поїхала друга, в якій знаходилося 5 вантажівок.

В ОБСЄ відзначили, що колона з п’яти машин проїхала повз першої, а потім попрямувала на Захід. Трохи пізніше перша колона виїхала на Схід і покинула українську територію.

Ще через деякий час до другої автоколони приєдналися ще п’ять вантажівок і, таким чином, вона збільшилася до 10. Після цього вся колона вирушила по грунтовій дорозі в західному напрямку до об’єкта в окупованому Луганську, куди вона приїхала в 00:24 5 червня, підсумували в ОБСЄ.

Відзначимо, що раніше президент України Володимир Зеленський запропонував спільне патрулювання кордону між Донбасом і Росією. Патрулювати будуть як представники України так і представники ОБСЄ і непідконтрольного Донбасу.

Leave a Comment